Galvenā » 2015 » Marts » 12

 11. martā 4.klašu skolēni piedalījās zīmējumu konkursā "Matemātikas karaliene". Viņi centās izprast matemātikas jēdzienu, iztēlojās, kā varētu izskatīties matemātikas karaliene, un zīmēja to. Skolēni savos  zīmējumos izmantoja tikai ciparus. Viņu karaliene tapa gudra, skaista un koša.

 Par labākajiem tika atzīti 4.a klases skolnieču darbi: 1. vietu ieguva  Jūlija Vasiļjeva, 2.vietuViktorija Grāvele ... Lasīt tālāk »


Šodien matemātikas stundā 5.b klases skolēni noteica spēcīgākos matemātiķus. "Matemātiskajā kausā" sacentās sešas grupas. Komandām bija jāmeklē atbildes uz jautriem atjautības uzdevumiem. Dažus uzdevumus skolēni atrisināja ļoti ātri, bet gadījās arī tādi, ar kuriem lielākā daļa skolēnu nevarēja tikt galā. Piemēram, "eglītē dega 7 sveces, 5 no tām nodzisa. Cik sveču palika?" Jautājums ir viegls, bet daudzi nevarēja atbildēt. Liekas, ka skolēniem ir maza pieredze šādu uzdevumu risināšanā, tāpēc nepieciešams biežāk organizēt dažādus pasākumus, kuros skolēni varētu asināt ... Lasīt tālāk »



Daug16vsk.lv