Galvenie » 2014 » Decembris » 6
21:39
Akcija „Palīdzēsim dzīvniekiem”

“Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām” (Antuāns de Sent-Ekziperī).

          

   Diez vai ir daudz cilvēku, kas nav dzirdējuši šo spārnoto teicienu. Bet cik cilvēku patiešām ir gatavi atbildēt par tiem, kurus pieradināja, par astainajiem un četrkājainajiem, par tiem, kam tiešām nepieciešama palīdzība?

   Daudzi iegādājas kaķēnu vai kucēnu, nedomājot, ka uzturēt dzīvnieku ir diezgan sarežģīti. Un, saskaroties ar problēmām, saimnieki vienkārši tiek vaļā no dzīvnieciņa – viņi aizved suni vai kaķi uz mežu vai izmet uz pilsētas ielas.

   Tāpēc tiek veidotas dzīvnieku patversmes. Viena no tādām patversmēm atrodas Jaunforštadtes mikrorajonā. Tās misija ir glābt dzīvniekiem dzīvību, ārstēt tos, palīdzēt atrast saimnieku. Bet kā mēs varam palīdzēt patversmē nonākušiem dzīvniekiem? Saprotams, ka viens cilvēks nevar paņemt pie sevis visus bez mājām palikušos dzīvniekus, taču palīdzēt – aiznest uz patversmi siltas sedziņas un barību – var ikviens.

   Mūsu skolā ir bērni, kas apzinās savu atbildību „par tiem, kurus pieradināja”. Uz daudzi atsaucās uz skolēnu parlamenta aicinājumu palīdzēt dzīvnieku patversmei. 24. novembrī skolēnu parlamenta pārstāvji aizveda uz patversmi 7 siltus paklājiņus, 60 kg barības un inventāru.

   Mēs lepojamies ar skolēniem, kas piedalījās akcijā, un pateicamies par viņu labajām sirdīm. Tie ir:

1.a kl. skolēni

2.c  Jekaterina Čumičkina, Aļina Fjodorova, Marja Nikolajeva, Aleksandra  Čerņigova, Dmitrijs Vasjkovs, Andrejs Ļaļins, Artjoms Semjonovs, Alisa Harune, Violeta Aišpure

3.a  Anastasija Gagele, Daniils Grigorjevs, Ēvalds Svetins

4.b  Konstantins Baranovs, Jegors Afoničs, Ņikita Degtjarovs, Darja Dzjbenko, Loreta Rosļaka

5.b  Kirils Aļehno

8.a  Anastasija Meļņikova

9.c  Tatjana Grigorjeva, Marina Kuprijanova

 

Skatījumu skaits: 558 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv