Galvenie » 2015 » Maijs » 20
12:39
JAK Jauniešu Līgas 2015 finālā

Š.g. 13. maijā Maskavas namā notika JAK Jauniešu Līgas 2015 sezonas fināls. No 18 komandām finālā iekļuva tikai sešas Latvijas spēcīgākās komandas (to starpā arī vienīgā komanda, kas pārstāv ne tikai mūsu pilsētu, bet Latgali kopumā, - Daugavpils 16.vidusskolas komanda „YES! 16.”).

Spēlē bija trīs konkursi: sasveicināšanās, KON (viena numura konkurss) un triatlons (biatlons + iesildīšanās ar žūriju).

1.vietu ieguva komanda „Stoļica”. Interesanti, ka divi tās spēlētāji piedalījās Latgolys Leiga 2015 pusfinālā (tikai komandā „Metro”, kura mūsu pusfinālā izcīnīja pirmo vietu, bet finālā nezin kāpēc nepiedalījās). Par ko jokoja „Stoļica”? Daudz par politiku un to, kas notiek pasaulē un Latvijā, piemēram, neparasts bija komandas ieskats Latvijas vēsturē. Gan skatītājiem, gan žūrijai joki ļoti patika.

2.vietu izcīnīja Salaspils. Nepārspējama bija viņu Sarkangalvīte un Pelēkais vilks – a-ļa misters Grejs („Greja piecdesmit nokrāsas”), nepievīla arī reperis MS Fināls–krimināls.

3.vietu ieņēma RISEBA studenti – „Asorti”. Jāpiebilst, ka komandas nosaukums nav nejaušs, jo tajā tiek pārstāvētas dažādas rases (afrikāņi, baltkrievi, kaukāzieši, latvieši), tā ir internacionāla komanda. Arī joki galvenokārt bija saistīti ar afrikāņiem un kaukāziešiem.

4. vietā ierindojās Daugavpils, komanda saņēma arī žūrijas priekšsēdētāja Aleksandra Sulimova speciālo balvu – biļetes (visiem komandas dalībniekiem) uz JAK Eiropas čempionātu, kas notiks 25.maijā Rīgā. Žūrijas locekļi atzīmēja daugavpiliešu nepārspējamo vokālu, viņu prasmi veidot šovu un lielisku spēli, kaut gan pusei komandas dalībnieku ir tikai 12 gadi. Uzstāšanās laikā bērni asprātīgi jokoja, nospēlēja dažas īsas miniatūras, beidzot ar ainu par kinologu, kuru uzaicināja skolā vadīt stundas bērniem, kas, izrādās, ir ļoti grūts darbs.

Nobeigumā gribētos nosaukt visus komandas dalībniekus. Tie ir 12. klases skolēni – Jevģenija Obodņikova, Vladimirs Koļesņikovs, Vladislavs Parfjonovs un Vadims Pavlovs -, kuri JAK nodarbojās 4 gadus un šajā sezonā veiksmīgi nospēlēja deviņas spēles (piecas Rīgā, vienu Daugavpilī un trīs Rēzeknē), ar to propagandējot mūsu pilsētu un izrādot patriotismu, par kuru mūsdienās tik bieži tiek runāts. Paldies jums, jaunieši, par jūsu darbu. Un, protams, jaunās JAK zvaigznes – nepārspējamā vokāliste, astotās klases skolniece Jūlija Kaļiņina un sestās klases skolēni: Rostislavs Osipovs, Aleksandrs Kaufmans, Danila Golovačs, Dmitrijs Vavilovs, Vitālijs Kondrašovs. Viņi ar savu spēli pārsteidza ne tikai Daugavpils un Rēzeknes skatītājus, bet arī galvaspilsētas iedzīvotājus (tos gan ir grūti pārsteigt). Ceru, ka vecāki un skolotāji atbalstīs bērnus tik grūtā nodarbē, kā JAK. Žēl, ka daudzi neprot pasmieties par sevi un jokus uztver traģiski.

Komanda „YES!16.” pateicas Daugavpils 16.vidusskolas direktorei Olgai Dukšinskai un direktores vietniecei audzināšanas darbā Regīnai Urbanovičai par palīdzību un atbalstu. Arī lielu paldies sakām Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītājai Marinai Isupovai par nodrošināšanu ar transportu, jo, pateicoties viņai, komandai bija iespēja pārstāvēt sevi un mūsu pilsētu Rīgā.

Informāciju sagatavoja: 

Daugavpils 16.vidusskolas JAK komandas vadītāja Svetlana Rudjko

Skatījumu skaits: 812 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv