Galvenie » 2015 » Maijs » 9
12:51
Latgolys Leigas fināls

Apsveicam

skolas JAK komandu „YES” ar izcīnīto III vietu JAK Latgolys Leigas 5.sezonas finālā!

Komandas sastāvā: Vladimirs Koļesņikovs (12.), Jevģenija Obodņikova (12.), Vladislavs Parfjonovs (12.), Vadims Pavlovs (12.), Daniils Grišins (12.), Aleksandrs Kaufmans (6.a), Vitālijs Kondrašovs (6.a), Dmitrijs Vavilovs (6.a), Rostislavs Osipovs (6.a), Danila Golovačs.

Paldies skolotājai Svetlanai Rudjko par skolēnu sagatavošanu konkursam!

 

Š.g. 2. maijā Daugavpils teātrī notika JAK «Latgolys Leiga 2015» fināls. Zāle bija pilna. Bija pieteiktas sešas komandas, tāpēc spēlētāji bija pārsteigti, taču ne īpaši sarūgtināti, ka savā starpā sacentīsies tikai četras komandas (neieradās „Napisala” un rīdzinieku „Metro”).

Visas komandas uzstājās cienīgi. Skatītājiem ļoti patika komandas „Našasan” priekšnesums „Latgaločka TV” (agrāk netika redzēts), taču uzvarēja komanda „Dvor v zakoņe”. Tas ir likumsakarīgi, jo sirsnīgās „mūsu sētas zēnu” sarunas it kā satuvina to ar skatītājiem. Un, ņemot vērā, ka spēlētāji joko par dzimto pilsētu un novadu, par to, kas ir tuvs un saprotams ikkatram, joki rod atbalsi skatītājos un zāle smaida. Komandas dalībnieki nesēž, rokas klēpī salikuši, viņi vienmēr ir kustībā, piedalās dažādos festivālos (Amsterdamā, Ventspilī, Rēzeknē, Rīgā), kas ir lieliskā JAK skola. Ja viņi neapstāsies, droši vien varēsim tos redzēt uzstājamies AMIKā. Toties jāpiebilst, ka pat tik pieredzējušie spēlētāji, kā „Dvor v zakoņe” reizēm neredz robežu starp „smieklīgi” un „pretīgi”.

Tagad par sevi. Komanda „YES!16.” godam izcīnīja 3. vietu. Es lepojos ar jums, bērni. Varbūt dažiem mūsu joki par skolu, ģimeni, par to, kas uztrauc bērnus un notiek apkārt, neliekas tik smieklīgi, bet tie ir mūsu – mēs paši tos sacerējām un nospēlējām. Uzskatu, ka nav pieļaujams, lai bērni uz skatuves kāptu ar pudelēm un cigaretēm, spēlētu dzērājus un narkomānus. Komanda „YES!16.” visu gadu cītīgi strādāja, pilnveidojās un tāpēc guva pelnītus panākumus.

Nobeigumā gribētos teikt, ka JAK – tā ir māksla, jo „par mākslu var dēvēt visu, kas iekļūst dvēselē un nodarbina prātu” (Maija Pļisecka). Paldies, ka bijāt man līdzās.

Daugavpils 16.vidusskolas JAK komandas vadītāja Svetlana Rudjko

 

Skatījumu skaits: 663 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv