Galvenie » 2015 » Novembris » 13
15:25
Meistarklases skolotājiem

Jau trešo gadu Daugavpils skolotāji vienu mēnesi gadā velta saviem kolēģiem – rīko meistarklases, kurās dalās zināšanās un prasmēs, demonstrējot dažādus vaļaspriekus un aizraušanos. Šā gada oktobrī pilsētā tika novadītas vairāk nekā 20 meistarklases, kurās interesenti varēja iemācīties veidot mākslīgos ziedus, lelles, apsveikuma kartiņas, apgūt netradicionālu zīmēšanas tehniku un citu. Arī mūsu skolas pedagoģes piedalījās šajā pasākumā.

Lilija Grakova novadīja meistarklasi „Mūzikas spēks”, kurā interesenti guva priekšstatu par dzirdes fizioloģiskajiem aspektiem, mūzikas klausīšanās pamatprincipiem, psihoterapeitiskās mūzikas fenomenu, muzikālās terapijas fenomenu un tā pielietojamību ārstēšanā, psihoterapijas procesa garīgā un fiziskā saplūdināšanu. Dalībnieki iepazinās ar mūsdienu komponistu darbu piemēriem, kas tiek pielietoti mūzikas terapijas seansos, piedāvātajām rekomendācijām mūzikas terapijas novadīšanā bērnu vidū, mūzikas recepšu sarakstu, pasniedzējas personīgām muzikālās terapijas metodēm.

    

Jadviga Osipova novadīja meistarklasi „Dekoratīvie darbi, izmantojot caurumotāju”, kurā pastāstīja un parādīja, kā var izmantot dekoratīvos caurumotājus un perforatorus dekorēšanas darbos un atklātņu veidošanā. Dalībnieki darbojās arī praktiski – katrs izveidoja savu tematisko atklātni, turklāt ātri un kārtīgi. Tas visiem patika. Jāpiebilst, ka meistarklasē piedalījās arī 9.c klases skolēni, kuri dalījās pieredzē par atklātņu veidošanu.

    

Gaļina Želabovska novadīja meistarklasi „3D atklātnes”, kurā interesenti varēja iepazīties ar 3D atklātnes veidošanas tehniku un paņēmieniem. Sākumā tika sniegta teorētiskā informācija, pēc tam bija arī iespēja darboties praktiski. Katrs dalībnieks varēja pats izveidot 2 atklātnes – noformējuma un apsveikuma.

    

Skatījumu skaits: 727 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv