Galvenie » 2013 » Decembris » 8
10:11
Pilsonības nēdēļas skolā
        Mums ticis viszilākais ezers
        Un rudākais rudzu lauks.
        Visbaltākā bērzu birze,
        Vismelnākais rupjmaizes klaips.
        Un tieši Latvijai ticis
        Vissvētākais debesu jums,
        Jo savu visskaistāko zemi
        Dievs ir atdevis mums.
                                   /L. Vāczemnieks/
   
    Katru gadu novembrī Latvijas Republikas skolās notiek pilsonības nedēļas, kuru ietvaros dažāda vecuma skolēniem ir iespēja piedalīties daudzveidīgās aktivitātēs. Arī šogad mūsu audzēkņi piedalījās dažādās spēlēs, konkursos, radošajos pasākumos, visās klasēs tika novadītas audzināšanas stundas „Sabiedriskā līdzdalība”. Skolā varēja apmeklēt zīmējumu izstādi „Apceļojam dzimto zemi”.
 
Notikumu kalendārs
 
    6. novembris. Skolā noritēja konkurss 3.-4. kl. skolēniem „Sveika, Latvija!”. Ceļojot pa dažādām stacijām (Latvijas ūdeņi; Latvijas ievērojamās vietas; Valsts simboli; Sarkanā grāmata; Latvijas karte) 5 komandas pārbaudīja savas zināšanas, kā arī uzzināja jauno par savu valsti. Uzvarēja 4.c klases komanda.
 
    8. novembris. Mūsu skolas skolēni (8.-12. kl.) piedalījās Rudens talkā. Mēs nevarējām palikt vienaldzīgi, tāpēc labprāt atsaucāmies aicinājumam sakopt Forštadtes mežu. Šoreiz liela vērība tika pievērsta sadzīves atkritumu šķirošanai.
 
    9. novembris. 6. -12. kl. skolēni (2 komandas) piedalījās kluba „Sudraba avoti” rīkotajās Lāčplēša dienas piedzīvojumu sacensībās. Tajās vajadzēja apliecināt gan savas zināšanas par Latviju, gan fizisku sagatavotību. Mūsu 9.-12. kl. komanda pārliecinoši izcīnīja 1. vietu.
 
    11. novembris. Mūsu skolēni (8.-12. kl.) piedalījās svinīgajā Lāpu gājienā, kurš sākās plkst. 17.00 no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja un virzījās pa Muzeja, Lāčplēša, Ģimnāzijas ielu līdz Vienības laukumam. Skolēniem patika šī pasākuma gars, līdzpilsoņu vienotība (pasākumā kopumā piedalījās ap tūkstoti iedzīvotāju).
 
    12. novembris. Skolā noritēja konkurss „21. gadsimta bruņinieki”, kurā piedalījās devīto klašu puiši. Konkursa pirmajā kārtā tika pārbaudītas puišu zināšanas par Latviju (vēsturiskie fakti, ievērojamās vietas un cilvēki). Otrajā kārtā puišiem vajadzēja parādīt savas saimnieciskās prasmes, kā arī fizisku izturību un spēku. Pārliecinoši uzvarēja 3 puiši no 9.b klases. 
 
    13. novembris. Noritēja spēle 1.-2. kl. skolēniem „Es mīlu savu pilsētu”. Spēles gaitā bērni parādīja apbrīnojamas zināšanas par savu dzimto pilsētu. Astoto klašu komandā (8.b un 8.c) piedalījās Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja rīkotajā spēlē-konkursā „Ceļā uz pilsonību”. Skolēni apliecināja savas zināšanas par pilsētu, kā arī uzzināja jauno. Dalībnieki atzīmēja, ka konkurss bija interesants un aizraujošs, bija iespēja vēlreiz apskatīt dažādus muzeja eksponātus. Nobeigumā visi saņēma saldas balvas.
 
    14. novembris. Skolas aktu zālē noritēja spēle 5.-6.kl. skolēniem „Mana dzimtene Latvija”, kuru sagatavoja vēstures un ģeogrāfijas skolotāji. Skolēni ceļoja pa dažādām stacijām, kurās viņiem tika piedāvāti daudzveidīgi uzdevumi: valsts simbolika, rēbusi, mīklas un krustvārdu mīklas par mūsu dzimtenes dabu un vēsturi. Skolēni bija aktīvi, centīgi un erudīti. Rezultātā uzvarētāji bija visi.
 
    15. novembris. Skolā valdīja patiesi svinīga atmosfēra. Svētku tērpi, neliels satraukums un lepnums par savu valsti. Skolēni veltīja Latvijai savas skaistākās dziesmas un kvēlākos novēlējumus. Skolā notika vērienīgā Sadziedāšanās.
 
    20. novembris. 9.b klases komanda piedalījās konkursā „Mūsu personības un slavenības”, kurā parādīja labas zināšanas par mūsu pilsētas ievērojamiem cilvēkiem, to ieguldījumu pilsētas attīstībā. Visi saņēma saldas balvas. 
 
    21. novembris. 7.-8.kl. skolēnu komanda piedalījās pilsētas spēlē „Vai tu pazīsti savu pilsētu?”. Skolēni prezentēja savu ekskursijas maršrutu pa dzimto pilsētu, mūsu audzēkņi sagatavoja brīnišķīgu ekskursiju pa Latgali.
 
    29. novembris. 10.-12.klašu komanda piedalījās spēlē „Ceļojums pa Latgali”. Skolēni apliecināja savas zināšanas par dzimto pusi, kā arī guva jaunu informāciju un pozitīvas emocijas.
 
 

  

 
Skatījumu skaits: 527 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv