Galvenie » 2015 » Oktobris » 23
04:38
Pirmais mēģinājums … VEIKSMĪGS

Š.g. 10. oktobrī Rīgā pamatskolā “Rīdze” notika nacionālā eTwinning konference, kurā konkursa „Nacionālā e Twinning balva 2015” finālisti prezentēja savus projektus un tika paziņoti konkursa rezultāti.

Konferencē savus projektus prezentēja arī Daugavpils 16. vidusskolas pārstāvji. Jāatzīmē, ka mūsu pedagogi un skolēni pirmo reizi izstrādāja un īstenoja šādus projektus un pirmais mēģinājums bija veiksmīgs. Abi projekti tika finālistu sešiniekā. Projektu vadītājas guva vērtīgu pieredzi starptautiskās sadarbības jomā, kā arī saņēma naudas balvu (1200 eiro), kuru iztērēs, kopā ar skolēniem dalībniekiem dodoties ekskursijā uz vienu no Eiropas valstīm.

20 konkursam pieteiktos projektus izvērtēja eTwinning Nacionālā atbalsta dienesta pārstāvji kopā ar eTwinning vēstnieci un programmas „Iespējamā Misija” absolventi Edīti Sarvu. Projekti tika izvērtēti atbilstoši šādiem kritērijiem: 1) pedagoģiskā pieeja (skolēnu iesaiste); 2) sasaiste ar mācību saturu; 3) komunikācija starp partneriem; 4) sadarbība ar partneriem; 5) IKT lietojums projektā; 6) rezultāti, izvērtējums, ietekme. 

Vērtēšanas komisija konkursa finālam izvirzīja 6 eTwinning projektus, kuri tika prezentēti eTwinning Nacionālajā konferencē (fināla projektu kārtība ir nejauša):

Siguldas pilsētas vidusskolas projekts “YoUtopia: towards participative citizenship” (projekta iesniedzēja Ināra Vimba)

Daugavpils 16.vidusskolas projekts “Learn by playing” (projekta iesniedzēja Svetlana Rudjko)

Jūrmalas pirmsskolas izglītības iestādes "Zvaniņš" projekts “Papīrs man zināmais un nezināmais”(projekta iesniedzēja Ilze Veidmane)

Daugavpils Saskaņas pamatskolas projekts “MAVEN - MAth Via ENglish” (projekta iesniedzēja Aļesja Spihala)

Daugavpils Saskaņas pamatskolas projekts “Wall - Wizards At Language Learning” (projekta iesniedzēja Tatjana Revina)

Daugavpils 16.vidusskolas projekts “Interesting Mathematics” (projekta iesniedzēja Regīna Urbanoviča)

Pieteikties konkursam varēja projekta īstenotāji (pirmsskolas, vispārējo, interešu un profesionālās izglītības iestāde darbinieki), kuri laika posmā no  2014. gada 1.septembra līdz 2015.gada 6.septembrim īstenojuši projektu eTwinning ietvaros un ieguvuši Nacionālo kvalitātes sertifikātu.

 No katra finālā pieteiktā projekta vienam projektā iesaistītajam skolotājam (starptautisko projektu kategorija) un 2 projekta dibinātājiem (nacionālo projektu kategorija) tiek piešķirts eTwinning apbalvojums – apmaksāta dalība eTwinning ikgadējā starptautiskajā konferencē no 2015.gada 22.līdz 24.oktobrim Briselē, Beļģijā.

 „Nacionālā eTwinning balva” ir Latvijas skolu sadarbības projektu konkurss, kurā katru gadu aicina piedalīties eTwinning projektu īstenotājus. Konkursa mērķis ir identificēt labās prakses piemērus eTwinning projektu īstenošanā Latvijā un apbalvot veiksmīgākos projektu veicējus.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 16. vidusskolas ģeogrāfijas skolotāja Svetlana Rudjko

        

Skatījumu skaits: 789 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv