Galvenie » 2013 » Oktobris » 22
14:44
Projekts "Start IT" skolā

Lai veicinātu informātikas priekšmeta popularitāti skolēnu vidū, kā arī palielinātu to skolēnu skaitu, kas apgūst informātikas priekšmetu padziļināti, šogad tiek uzsākts izglītības projekts Start IT vispārizglītojošajās skolās Latvijā. Projekts piedāvā apgūt programmēšanas valodu Java, sniedz dalībniekiem metodisko atbalstu. Mūsu skolas 10.-11. klašu skolēni arī piedalās šajā projektā.

Pieprasījums pēc IT speciālistiem pieaug ne tikai Latvijā, bet arī citviet Eiropā. Latvijā pēc dažādiem vērtējumiem ir 10 000 IT speciālistu uz 2 mljn. iedzīvotāju. Bet Somijā, piemēram, uz 5,4 mljn. iedzīvotāju ir 100 000 IT speciālistu. Tas Latvijai ir liels neizmantots potenciāls, lai samazinātu emigrāciju, nodrošinot ar kvalitatīvām darba vietām, kā arī palielinātu IT eksporta apjomus. Vidējais IT industrijas atalgojums ir 3-4 reizes lielāks par Latvijas atalgojumu, 10 gados tas izaug no 300 līdz 1800 LVL. Tomēr šodien lielākajās augstskolās ir minimāls konkurss IT profesijas apguvēju vidū un budžeta vietas 4 apmācību gados ir pieprasītas uz pusi.

Lai palielinātu IT speciālistu skaitu Latvijā, jau skolas laikā jāsniedz padziļinātas zināšanas informātikas priekšmetā, jāmaina priekšstati par programmēšanu, veicinot interesi izvēlēties IT nozari studijām un nākotnes profesijai.

14. oktobrī Daugavpils 9. vidusskolā notika tikšanās ar projekta Start (IT) pārstāvjiem.

Pasākuma vieslektors bija IT uzņēmuma „Accenture Latvijas filiāle” (http://accenture.lv) direktors un projekta „Start (IT)” (http://startit.lv) vadītājs Maksims Jegorovs. Viens no projekta Start (IT) organizatoriem ir IT uzņēmums „Accenture Latvijas filiāle”, lielākais darba devējs IT jomā Latvijas tirgū. Kompānijā „Accenture” strādā vairāk nekā 275 000 darbinieku visā pasaulē, tai skaitā – 550 cilvēku Latvijā. Tikšanās pamatjautājums – informācija par IT profesiju, ko tā piedāvā, kādas ir nākotnes darba iespējas.

No mūsu skolas šo pasākumu apmeklēja fakultatīva „Programmēšanas pamati” dalībnieki kopā ar savu skolotāju Irinu Grodzi. Skolēni uzzināja daudz jaunas informācijas par IT izmantošanu dažādās dzīves jomās, par programmētāja profesijas specifiku un atalgojumu, par iespējām mācīties un dažādām nākotnes perspektīvām.

Fakultatīva nodarbības notiek katru nedēļu otrdienās 8.-9. stundā 217. kabinetā. Skolēniem ir dota iespēja apgūt programmēšanas valodas Java pamatus un pašiem veidot aplikācijas Androidam. Ja Tevi tas interesē – piebiedrojies mūsu pulkam! Iekustini savu Androidu!

   




Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 16.vidusskolas informātikas skolotāja Irina Grodze
Skatījumu skaits: 867 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv