Galvenie » 2015 » Novembris » 3
05:41
"Sporto visa klase"

Novembra pirmajā nedēļā oficiāli sāksies Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā projekta "Sporto visa klase" otrā sezona.

22.oktobrī Olimpiskajā Sporta centrā norisinājās projekta atklāšanas ceremonija, kurā piedalījās gandrīz 1200 bērnu no visas Latvijas. Projekta idejas autors, Olimpiskais vicečempions un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers akcentēja, ka projekts plānots četrus gadus un tajā brīvprātīgi iesaistīsies ne mazāk kā 120 klases un 3000 bērnu. Atklāšanā katras klases kapteinis saņēma projekta karogu, visi dalībnieki tika uzaicināti vērot VTB vienotās basketbola līgas spēli VEF Rīga – TSMOKI MINSK Arēnā Rīga.

Projekts paredz iesaistītajiem skolniekiem katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā. Projekta otrajā sezonā piedalīsies jau Latvijas skolu 43 3.klases un 6 4.klases, kas dalību projektā uzsāka 2014./2015.mācību gadā.

2015./16.mācību gadā Daugavpils 16.vidusskolas 3.b klase kopā ar klases audzinātāju Jeļenu Osipovu un sporta skolotāju Sergeju Kiseļovu projektā „Sporto visa klase” piedalīsies pirmo reizi, un, cerams, ka tā būs veiksmīga un sekmīga pieredze, lai nākotnē ar katru gadu mūsu skolas klašu pārstāvniecība projektā tiktu palielināta.

Projekta "Sporto visa klase" mērķi un uzdevumi ir uzlabot skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību un stāju, nodrošināt nepieciešamās fiziskās slodzes apjomu skolniekiem un noteikt nepieciešamo finanšu resursu apjomu projekta īstenošanai vienai klasei mācību gada laikā. Iegūt objektīvus datus par iesaistīto skolnieku fizisko attīstību un veselību nolūkā izdarīt secinājumus par projekta lietderību, kā arī noskaidrot iesaistīto pašvaldību, sporta pedagogu, bērnu un viņu vecāku viedokli par projektu un tā norises veidu un formu.

Nodarbības projekta ietvaros notiks saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu. Projekts "Sporto visa klase" paredz 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā, papildus tām dienām, kad notiek 2 noteiktās obligātās sporta stundas. Viena papildus nodarbība būs peldēšanā, otra būs sporta spēles un aktivitātes svaigā gaisā, savukārt trešā nodarbība būs vispārējā fiziskā sagatavotība un vingrošana.

Projekta klases ir sadalītas sešos reģionos pa 7-8 klasēm. Katrā reģionā projekta gaitā tiks rīkotas draudzības sacensības un tiks vērtētas arī skolēnu sekmes. Labākai klasei no katra reģiona būs iespēja piedalīties fināla sacensībās, kas maijā notiks Rīgā.

Projektu organizē LOK sadarbībā ar “Olimpisko Solidaritāti” un pašvaldībām, to atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Futbola federācija, LOK ģenerālsponsors “Latvijas Mobilais Telefons”, LOK partneris “LDzCargo” un projekta informatīvie partneri – mediju grupa “ModernTimesGroup” (televīzijas kanāls “LNT” un interneta portāls “skaties.lv”), laikraksts “Latvijas Avīze” un interneta portāls “Delfi”.

Paldies Daugavpils izglītības pārvaldei par transporta nodrošināšanu braucienam uz Rīgu uz projekta svinīgo atklāšanu, paldies Daugavpils olimpiskajam centram par sporta formas iegādi, paldies arī vecākiem un skolas administrācijai par atbalstu.

Svinīgs projekta atklāšanas pasākums Daugavpils 16.vidusskolā notiks novembrī, par ko tiks informēta arī plašāka sabiedrība.

Materiāls sagatavots, izmantojot olimpiade.lv pieejamo informāciju

Skatījumu skaits: 758 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 5.0/1

Daug16vsk.lv