Galvenie » 2013 » Decembris » 15
20:04
"YES 16" Rīgā
    Š.g. 3. decembrī Rīgā, Maskavas namā, notika Jautro un atjautīgo kluba (JAK) Jauniešu līgas 2013. gada Balvas izcīņa, kurā piedalījās arī mūsējie. JAK Jauniešu līgas čempionātu (2013./2014. gadu sezonu) organizēja Latvijas Jautro un atjautīgo klubs ar Televīzijas Radošās apvienības „AMiK” un Rīgas Domes atbalstu. Pasākumā piedalījās 11 JAK komandas no Rīgas, Daugavpils, Ventspils, Jūrmalas un Liepājas.
    Daugavpili pārstāvēja jauna komanda (galvenokārt 7. un 11. klašu skolēni) – Daugavpils 16. vidusskolas komanda „YES 16.” Tā bija vienīga komanda no Latgales. To atbalstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. Vietnieks J. Dukšinskis un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde. Bērniem īstu prieku un gandarījumu sagādāja piedalīšanās šajos humora, aktiermākslas un kreativitātes svētkos.
    Komandas vokālisti – Jevģenija Obodņikova un Sergejs Jermašonoks – demonstrēja izcilu dziedāšanu, miniatūru tēlotājiem – Rišardam Šidlovskim, Vladislavam Parfjonovam un Vadimam Pavlovam – bija iespēja noslīpēt savu aktiermeistarību, visus pārsteidza 7. klases skolnieka Linarda Čelnova debija („vertuški”), nepievīla arī skaņas meistars Vladimirs Koļesnikovs. Kaut arī šoreiz komanda balvu neieguva, dalībnieki labprāt dalījās savā jaunradē un mācījās no citiem. Viens no žūrijas locekļiem – Maksims Marčenkovs – atzīmēja, ka Daugavpils šoreiz bija inteliģenta, un ieteica akcentēt spēles, nevis teksta jokus.
    Latvijas Jautro un atjautīgo kluba pasākumiem ir liela nozīme Latvijas kultūras dzīvē. Jau ilgus gadus šajā jaunatnes spēlē piedalās vairākas komandas no dažādām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Vācijas, Francijas, Ukrainas, Krievijas un Baltkrievijas. Pa šo laiku projekts ir pārtapis par starptautisko jaunatnes kustību, kas ļauj paplašināt vairāku valstu jaunatnes attiecības.
 

Informāciju sagatavoja JAK vadītāja Svetlana Rudjko
 
 

 

Skatījumu skaits: 603 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv