Galvenie » 2015 » Marts » 31
05:34
JAK komanda “YES!16!” – III prēmijas laureāts Rēzeknē

Š.g. 22. martā, pavasara saulgriežu laikā, Latgales vēstniecībā „GORS” notika humoristiskais šovs – JAK „Rēzeknes mēra kauss 2015”. Sacensībās piedalījās septiņas komandas no trim valstīm – Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas. Jokoja par visu: spējām un iespējām, par pašu spēli, pilsētām u.c.

Daugavpili pārstāvēja 5 komandas: 3 studentu komandas („Tak už višlo”, „Hodjačije latiši”, „Napisala”) un 2 skolu komandas (Daugavpils 16. vidusskolas komanda „YES!16!” un Daugavpils 3. vidusskolas komanda „Next”).

Ar nosaukumu „Tak už višlo” Rēzeknē spēlēja labi pazīstama komanda „Dvor v zakoņe” – šā gada festivāla „Latgolys Leiga” atklāšanās čempione, Latvijas JAK Jauniešu Līgas sezonas atklāšanās 3. prēmijas ieguvēja, festivāla „Latgolys Leiga” 2014. gada čempione. Jāatzīmē, ka arī šoreiz tā izcīnīja mēra Lielo kausu.

Komandu „Hodjačije latiši” pārstāvēja mūsu pilsētas izlase „Naša”, kas Līgā (Rīgā) spēlēja vairākas sezonas, bija pat čempione, piedalījās AMIKs festivālā Sočos. Iepriecina, ka galvenā loma šajā komandā tagad ir bijušajam Daugavpils 16. vidusskolas komandas „YES!16!” kapteinim (jau skolas absolventam), DU Aktiermākslas fakultātes studentam Nikolajam Gedzjunam, kurš ar savu piemēru pierādīja, ka, daudz strādājot, mīļākajā nodarbē var sasniegt neticamas virsotnes. „Rēzeknes mēra kausā 2015” komanda izcīnīja II prēmiju.

Trešā pieaugušo komanda no Daugavpils - „Napisala” – balvu nesaņēma (atcerēsimies, ka «Latgolys Leiga» 2015 otrajā pusfinālā tā Daugavpilī ieguva I vietu).

Ņemot vērā, visu iepriekš teikto var spriest, kā šajās sacensībās klājās skolu komandām. Jāatzīmē, ka tās parādīja sevi kā jautras, atjautīgas un veiksmīgas komandas. Daugavpils 16. vidusskolas komanda „YES!16!” izcīnīja III prēmiju. Tas ir kārtējais komandas panākums (neskatoties uz to, ka 60 % komandas ir sestās klases skolēni, tā šogad jau ieguva Mazos kausus «Latgolys Leiga» un Jauniešu līgas festivālos). Paši spēlētāji guva milzīgu pieredzi, uzstājoties uz lielās skatuves.

Mazo kausu ieguva viesi no Baltkrievijas – komanda „Perpetum mobile” – jaunieši ne velti mēroja tik garu ceļu no Minskas.

Pirmo prēmiju žūrija piešķīra viesiem no Krievijas. Tas ir saprotams, jo komandu pārstāvēja profesionālie Samāras un Sanktpēterburgas teātru aktieri.

Skatītāji bija apmierināti ar šovu. Žūrija, kuras sastāvā bija Rēzeknes teātra aktieri un pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs, nosauca uzvarētājus. Žūrijas locekļi bija nedaudz sarūgtināti, ka viņu pilsētā nav tāda līmeņa JAK komandas.

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 16. vidusskolas komandas „YES!16!” vadītāja Svetlana Rudjko

Skatījumu skaits: 675 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv