Galvenie » 2015 » Novembris » 12
16:38
Projekta eTwinning 2015 superbalva

Daugavpils 16.vidusskolas skolēni stāsta par iespaidiem, piedaloties eTwinning projektā, un iegūto balvu. 

„Mūsu kolektīvs ilgi un mērķtiecīgi strādāja pie eTwinning projekta “Learn by playing”, tā bija mūsu pirmā šāda veida pieredze. Veselu pusgadu mēs virzījāmies uz izvirzīto mērķi, sadarbojāmies ar Ukrainas skolēniem, projektu nedēļas ietvaros (februārī) prezentējām projektu skolā, pēc tam -  Nacionālajā konferencē Rīgā. Un, pateicoties mūsu pūlēm, iekļuvām finālā. Balva – iespēja izvēlēties ekskursiju (1200 eiro).

Mēs nolēmām doties uz Igaunijas pilsētu Pērnavu. Tur mēs apmeklējām akvaparku, kur braucām no ūdenskalniņiem, lēcām no torņiem, peldējām baseinā. Apmeklējām arī dažas pilsētas ievērojamās vietas – Tallinas vārtus, pilsētas centrālās ielas, tirdzniecības centru. Šis brauciens man ļoti patika, tas bija interesants un aizraujošs.

Es novēlu arī citiem mūsu skolas skolēniem būt aktīviem un piedalīties dažādos projektos. Tad jūs varēsiet paplašināt savu redzesloku un kļūt komunikablāki.” (Julianna Ragele, 7.A)

„Mēs iekļuvām starptautiskā e-Twining (Erasmus+) projekta uzvarētāju sešiniekā un saņēmām lielisku balvu – neaizmirstamu braucienu uz Igauniju, Pērnavas pilsētu.

Strādājot pie projekta, mēs guvām milzīgu sadarbības pieredzi, sazinājāmies ar mūsu Ukrainas partneriem forumā, stāstījām par sevi, savu skolu, veidojām prezentāciju, projekta logo, bet kopējais mērķis bija izveidot apmācošo spēli-pasaku un iestudēt to angļu valodā. Pie projekta komanda strādāja pusgadu, ieskaitot projektu nedēļu februārī. Mēs pat prezentējām savu projektu uz skolas skatuves. Ideja „Mācies spēlējot” ir diezgan aktuāla, un varbūt tāpēc mēs iekļuvām konkursa „Nacionālā e Twinning balva 2015” finālā.

Ekskursijā man ļoti patika akvaparks, taču, manuprāt, tam bija viens neliels trūkums – maz ūdenskalniņu, salīdzinot, piemēram, ar „Viši” Viļņā. Bet kopumā bija lieliski, īpaši četrus metrus augstais lēkšanas tornis.

Mums bija interesants un labsirdīgs gids (no tūrisma firmas „Mundus Travel”), kas brīnišķīgi stāstīja par igauņu tradīcijām, nacionālo virtuvi un pat mācīja mums  igauņu valodu. Kopumā ekskursija man patika, tā bija interesanta un izzinoša. Iesaku visiem piedalīties eTwining projektos. Un lai jums uzsmaida veiksme!!!” (Ļera Pogodina, 7.A)

„Brauciens uz Pērnavu man patika. Esmu priecīga, ka mēs to vinnējām. Uzskatu, ka skolēni, kas aktīvi piedalījās projektā veselu pusgadu, ir pelnījuši šo balvu. Pats grūtākais, strādājot pie projekta, bija uzņemt video angļu valodā, bet mēs tikām galā.

Mums bija interesanta ideja “Mācies spēlējot”, interesants scenārijs. Mēs sadarbojāmies ar partneriem no citām valstīm (Ukrainas, Rumānijas). Mūsu klase arī prezentēja savu darbu skolā projektu nedēļas ietvaros. Diemžēl mūsu projekts tad netika saprasts. Man patika mūsu darbs, un es labprāt atkārtotu šo pieredzi.

Braucienā, protams, patika akvaparks. Tas nebija liels, toties bija jautri un droši. Visi turējās kopā, bet pēc ūdens relaksācijas apmeklējām pilsētas ievērojamo vietu – Tallinas vārtus.

Mūsu skolas audzēkņiem novēlu veidot projektus, izdomāt kaut ko jaunu un interesantu. Un jūs noteikti vinnēsiet lielisku braucienu!” (Nastja Zaharova, 7.A)

Skatījumu skaits: 679 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv