Galvenie » 2014 » Decembris » 2
20:42
Skolas matemātikas olimpiāde

   Matemātika ir zināšanu karaliene! Bez matemātikas nevar eksistēt ne fizika, ne ķīmija, ne citas eksaktās zinātnes. Jebkurš cilvēks ikdienā izmanto savas matemātiskās zināšanas. Jau agrā rītā, skatoties uz modinātāju, mēs redzam ciparus, no kuriem veidojas skaitļi, veidojas laiks. Ir cilvēki, kuru matemātiskās zināšanas tajā līmenī arī paliek. Bet ir cilvēki, kuru attiecības ar „zināšanu karalieni” ir daudz labākas.

   Mēs ļoti priecājamies, ka arī mūsu skolā ir skolēni, kam patīk nodarboties ar matemātiku, kas prot risināt pat grūtus nestandartus uzdevumus. Tie skolēni piektdien, 28.novembrī, piedalījās skolas matemātikas olimpiādē. Visiem šiem skolēniem ir labi attīstīta loģiskā domāšana un spēja analizēt situāciju, piemīt laba atmiņa un pacietība. Ar šādām spējām neviens bērns nepiedzimst, īpašas spējas cilvēkos vajag speciāli trenēt un attīstīt. Atjautīgo uzdevumu vai „cieto riekstu”, dažādu problēmsituāciju un pat krustvārdu mīklu risināšana var palīdzēt attīstīt cilvēka domāšanas spējas.

   Uz olimpiādi pārbaudīt savas spējas atnāca 48 skolēni no 5.-12.klasēm. Cik patīkami bija ieskatīties skolēnu sejās! Kāda centība un koncentrācija bija uz tām! Daudziem skolēniem sagādāja prieku pats domāšanas process un ne ar ko nesalīdzināmas jūtas, kas ir saistītas ar uzvaru, ar sapratni – tu pārvarēji visas grūtības, tu esi gudrs un radošs cilvēks!

   Bet tomēr olimpiāde ir sacensības, kurās ir uzvarētāji. Pēc rezultātu apkopošanas par stiprākajiem skolas matemātiķiem ir atzīti:

  5.-6 klašu grupāRostislavs Osipovs (1.v.), Anatoly Khokhlov (2.v.), Daniels Siļčonoks (3.v.);

  7.-9.klašu grupāArtjoms Gavrilovs (1.v.), Artjoms Kaptjugs (2.v.), Elīna Baranovska (2.v.),  Lidija Valeniece (3.v.); 

  10.-12.klašu grupāAleksandrs Zubrickis (1.v.), Jūlija Tarvide (2.v.), Veronika Griņko (3.v.).

Apsveicam uzvarētājus un novēlam tiem veiksmi pilsētas olimpiādē!

   Liels paldies visiem matemātikas skolotājiem, kas gatavoja skolēnus olimpiādei, sagatavoja olimpiādes uzdevumus un novadīja šo pasākumu!

Skatījumu skaits: 524 | Pievienoja: Anželika | Reitings: 0.0/0

Daug16vsk.lv