Galvenā » 2014 » Decembris » 02

   Matemātika ir zināšanu karaliene! Bez matemātikas nevar eksistēt ne fizika, ne ķīmija, ne citas eksaktās zinātnes. Jebkurš cilvēks ikdienā izmanto savas matemātiskās zināšanas. Jau agrā rītā, skatoties uz modinātāju, mēs redzam ciparus, no kuriem veidojas skaitļi, veidojas laiks. Ir cilvēki, kuru matemātiskās zināšanas tajā līmenī arī paliek. Bet ir cilvēki, kuru attiecības ar „zināšanu karalieni” ir daudz labākas.

   Mēs ļoti priecājamies, ka arī mūsu skolā ir skolēni, kam patīk nodarboties ar matemātiku, kas prot risināt pat grūtus nestandartus uzdevumus. Tie skolēni piektdien, 28.novembrī, piedalījās skolas matemātikas olimpiādē. Visiem šiem skolēniem ir labi attīstīta loģiskā domāšan ... Lasīt tālāk »


Daugavpils 16. vidusskolas Skolēnu parlaments šajā mācību gadā ir iesaistījies pilsētas projektā "Atbalsts pozitīvai uzvedībai (APU) Daugavpils skolās", kura mērķis ir ieviest Daugavpils skolās APU programmu, balstoties uz Eiropas Sociālā fonda projektā gūtajām zināšanām un pieredzi. Tas attīstīs pašdisciplīnu, stiprinās sadarbības prasmes. Projekta jēgu var izteikt trīs vārdos:  atbildība, drošība, cieņa.

Aicinām visus interesentus piedalīties noteikumu izstādāšanā un pilnveidošanā.

APU noteikumi


1. decembrī skolas aktu zālē tika iedegta pirmā Adventa svece. Adventa atklāšanas pasākumā 7.b klases skolēni runāja par garīgām lietām, par dvēseles bagātībām, par Jēzu Kristu, gaismu un ticību. Pasākumā piedalījās arī katoļu un pareizticīgo mācītāji.

Pirmo sveci Adventa vainagā iededza skolas direktore O.Dukšinska kopā ar garīdzniekiem. Pēc tam katras klases pārstāvji iededa sveces no klases vainagiem un nesa šīs gaismiņas uz klases telpām.

Video

... Lasīt tālāk »


Ekoskolas konkursa ietvaros trīs nedēļu laikā skolā savākts: papīrs - 1100,8 kg, PET pudeles – 21,55 kg. ... Lasīt tālāk »



Daug16vsk.lv